ΔΕΣΚΑΤΗ ΤΟΠΙΚΑ

Άμεση η κινητοποίηση του Α. Φωλίνα και του Δ. Κορδίλα για τις ζημιές των αγροτών μετά την θεομηνεία

Γράφτηκε από deskatinews

Αμέσως μετά την ισχυρή χαλαζόπτωση στο δημοτικό διαμέρισμα Καρπερού, ο Α. Φωλίνας κατέφτασε στο χωριό όπου διαπίστωσε πως προκλήθηκαν
πολυάριθμες ζημιές σε μεγάλη έκταση φυτικού κεφαλαίου.Καταστροφές υπέστησαν αγροτεμάχια με καλλιέργειες σιτηρών οσπρίων , καπνού,τομάτας ,ψυχανθών αλλά και διαφόρων μεμονωμένων δενδρωκαλλιεργειών. Ο ίδιος συγκεκριμένα δήλωσε: Σήμερα μετά την άμεση δραστηριοποίηση του περιφερειακού καταστήματος του ΕΛΓΑ και την αποστολή κλιμακίου έγινε μια πρώτη εκτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης, παρουσία του Δημάρχου Δεσκάτης κ. Δ.Κορδίλα ,των αντιδημάρχων,δημοτικών συμβούλων, γεωπόνων και παραγωγών. Λόγω της μεγάλης έκτασης του προβλήματος οι επισκέψεις έγιναν δειγματοληπτικά και προσδιορίστηκαν κτήματα στα οποία υπήρχε δυνατότητα πρόσβασης μετά την θεομηνία .Οι παραγωγοί οφείλουν τις επόμενες μέρες να προβούν στις δηλώσεις ζημίας ώστε να γίνουν σύντομα οι εκτιμήσεις από τους γεωτεχνικούς του ΕΛΓΑ. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον προϊστάμενο του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ κ Βρόντζο και όλους του συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν άμεσα από την πρώτη στιγμή των δυσάρεστων γεγονότων κατανοώντας για ακόμη μια φορά την σπουδαιότητα του πρωτογενή τομέα …!!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, περιλαμβάνεται ο Sakis Folinas, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, σύννεφο, ουρανός, δέντρο, φυτό, γρασίδι, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται, σύννεφο, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση


Η εικόνα ίσως περιέχει: φυτό, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό
Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Σχετικά με τον αρθρογράφο

deskatinews

Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.