ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΑ

Ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας στη μετά λιγνίτη εποχή – Ευκαιρίες ανάπτυξης της Π.Ε. Γρεβενών

Γράφτηκε από deskatinews

Αξιότιμοι συντοπίτες,

Είμαστε όλοι γνώστες των αλλαγών που είναι σε εξέλιξη στα πλαίσια της μετάβασης της Δυτικής Μακεδονίας στην μετά λιγνιτική εποχή.

Η διαβούλευση για την κατάρτιση του master plan είναι σε εξέλιξη και η δέσμευση του κ. Κασαπίδη ώστε αυτή να είναι δίκαιη είναι γνωστή.

Ως Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, θεωρούμε ότι η μετάβαση στη μετά λιγνίτη εποχή είναι μια χρυσή ευκαιρία για τα Γρεβενά να βγουν από την αφάνεια.
Πιστεύουμε ότι το σημείο αναφοράς στη Δυτική Μακεδονία είναι η βιομηχανική κουλτούρα, παρακαταθήκη της ΔΕΗ Α.Ε. στον άξονα Κοζάνη – Πτολεμαϊδα – Φλώρινα.

Αυτή είναι η προίκα της Δυτικής Μακεδονίας και αυτό πρέπει να συνεχίσει να είναι το Brand name αυτής: ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά στην βιομηχανική ανάπτυξη των νομών Κοζάνης και Φλώρινας, για τα Γρεβενά διαφαίνεται μια τεράστια προοπτική.

Βασικός στόχος είναι η αξιοποίηση της θέσης των Γρεβενών στον κόμβο τριών οδικών αξόνων: Εγνατία – Ε65 – Ιόνιος, ώστε:
 Να ιδρυθεί διαμετακομιστικό κέντρο για την εξυπηρέτηση των δυτικών Βαλκανίων
 Να συγκεντρώνονται και να αξιοποιούνται ενεργειακά τα Αστικά Στερεά Απόβλητα (Α.Σ.Α.) από πολλές περιοχές της χώρας
 Να βιομηχανοποιηθεί και να τυποποιηθεί η παραγωγή του πρωτογενούς τομέα
 Να αξιοποιηθούν οι προοπτικές της ηλεκτροκίνησης

Ως Νομαρχιακή Επιτροπή Γρεβενών έχουμε ήδη καταθέσει την πρότασή μας για την ανάπτυξη της ΠΕ Γρεβενών στα πλαίσια της δίκαιης μετάβασης.

Θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση φορέων των Γρεβενών και της Δεσκάτης, ώστε η ΠΕ Γρεβενών να είναι έτοιμη για τις ευκαιρίες που προκύπτουν στη μετά λιγνίτη εποχή.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για την υποστήριξη του δύσκολου έργο της ανάπτυξης της ΠΕ Γρεβενών αλλά με πολλές όμως ευκαιρίες.

Για την ΝΕ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Ο Πρόεδρος

Σχετικά με τον αρθρογράφο

deskatinews

Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.