ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απάντηση Θέμη Δημητρακοπουλου για το Άρθρο 24Α

Γράφτηκε από deskatinews

AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 24Α ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Δεν είναι όλοι και όλες ίδιοι και δεν μου αρέσει ποτέ να τσουβαλιάζω .

Υπάρχουν πράγματι βουλευτές του Συριζα που έφαγαν το παραμύθι περί δήθεν κινδύνου στην επόμενη αναθεωρητική Βουλή να ανοίξει τάχα η κερκόπορτα, μέσω του 24Α, για να αλλάξει η ΝΔ, αν είναι κυβέρνηση, το άρθρο 24 στο σημείο που αναφέρεται στα δάση και τον χαρακτηρισμό των δασικών εκτάσεων πριν το 1975.

Υπάρχουν όμως και αρκετοί αλλοι που ΔΕΝ θα το ψήφιζαν μακάρι τι. Και εκεί είναι το πραγματικό πρόβλημα.

Ιδού ο αντίλογος:

1) Είναι τόσο αφελής ο Γ. Κατρούγκαλος που, ως συνταγματολόγος, διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους ότι δεν υπήρχε στην πραγματικότητα τέτοιος κίνδυνος;

2) Είναι τόσο αφελείς και ανεύθυνοι ο Τσίπρας, ο Βούτσης, ο Φίλης και άλλοι 58 βουλευτές και υπουργοί του Σύριζα που υπερψήφισαν το άρθρο 24Α; Αυτοί γιατί δεν πείστηκαν από το ”ατράνταχτο” επιχείρημα των Τσιρώνηδων και των Φάμελλων; Ή μήπως ήταν στημένο και αυτό (δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι);…

3) Κι αν ακόμη δεχτούμε ότι υπήρχε, πράγματι, τέτοιος κίνδυνος, γιατί δεν ενέταξαν το 24Α στο άρθρο 5 περί Δικαιωμάτων γενικώς, ή στο 25, ή σε ένα ανεξάρτητο εντελώς άρθρο, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα;

4) Η κατάπτυστη όσο και τόσο αποκαλυπτική ανακοίνωση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας που ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ τους βουλευτές και τους υπουργούς που καταψήφισαν το 24Α ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΕΠΑΦΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ αποτελεί ξεδιάντροπο μνημείο ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ και επηρεασμού των πολιτικών.
Και βέβαια αισχύνης και ευθύνης για όσους ψήφισαν Οχι και Παρών ”τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι”.

Η απάντηση, δυστυχώς, είναι πολύ απλή: και ανεξάρτητο άρθρο να κατατίθετο για την Προστασία των Ζώων, πάλι πολλοί βουλευτές του Συριζα ΔΕΝ θα το ψήφιζαν.

Και δεν θα το ψήφιζαν για λόγους καθαρά ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ. Γιατί η ψηφοθηρία και ο πελατειασμός, η συναλλαγή με τα ντόπια είτε τα κλαδικά μικροσυμφέροντα, έχουν το μερτικό τους δυστυχώς και στη σημερινή, τη δική μας Αριστερά.

Δεν θα το ψήφιζαν οι φίλοι του λόμπι των κυνηγών, όπως ο υπουργός Φάμελλος που παραχώρησε ανερυθρίαστα το κατάπτυστο δικαίωμα των ”ρυθμιστών” της Φύσης στους καταστροφείς της, τους κυνηγούς.

Δεν θα το ψήφιζαν οι βουλευτές Κυκλάδων που υπεραμύνονται του φρικτού, βάρβαρου ”εθίμου”΄του παστουρώματος για προφανείς λόγους.

Δεν θα το ψήφιζαν υπουργοί και βουλευτές δεμένοι με τα μικροσυμφέροντα κτηνοτρόφων, αγροτών, ψαράδων και γουναράδων σε όλη τη χώρα.

Ήταν πολύ βολικό, πράγματι, και ανακουφιστικό για πολλούς και πολλές ότι επινοήθηκε ο δήθεν κίνδυνος για το άρθρο 24Α ώστε να έχουν τη σαθρή δικαιολογία να μην υπερψηφίσουν το στοιχειώδες για μια προοδευτική, πολιτισμένη και σύγχρονη Αριστερά: την Προστασία των άλλων, μη ανθρώπινων, συναισθανόμενων και νοημόνων ζώων.

Οι κυνηγοί έχουν κάθε συμφέρον να μην διακινδυνεύσουν την ασυδοσία τους ώστε να μπορέσουν ανενόχλητοι να εξολοθρεύσουν και τα υπόλοιπα είδη της πανίδας απο τη χώρα.

Οι κτηνοτρόφοι έχουν κάθε συμφέρον να μην επιβληθούν αυστηρότεροι έλεγχοι στην εκτροφή και στη σφαγή των ”προΪόντων” τους.

Οι γουναράδες το ίδιο. Οι αλιείς το ίδιο (βλ. βιτζότρατες)

Λυπάμαι που το λέω, όμως ο Σύριζα ,ως κυβέρνηση, έχει αποτύχει συνολικά στην περιβαλλοντική του πολιτική, σημαντικό μέρος της οποίας είναι και η Προστασία των Ζώων (δεν λέω Δικαιώματα των Ζώων για να μην φρίξουν οι πούροι αριστεροί ανθρωποκεντριστές και σπισιστές).

Και αδυνατεί, ακόμη και σήμερα, να συνειδητοποιήσει έστω και ψηφοθηρικά, με ορίζοντα τις προσεχείς εκλογές, ότι οι ψήφοι των των φιλόζωων και των αντικυνηγών είναι ΠΟΛΥ, μα πολύ περισσότερες από τις ψήφους των κυνηγών, των κτηνοτρόφων και των γουναράδων.

Ήδη με την προχτεσινή ολέθρια αστοχία της καταψήφισης του 24Α, ο Σύριζα έχασε χιλιάδες οπαδούς και μέλη του και εκατοντάδες χιλιάδες δυνητικούς ψηφοφόρους του.

Καταλαβαίνω ότι κάποιοι μεγαλόσχημοι στον Σύριζα γελάτε με αυτό που λέω, όμως θα το βρούμε σίγουρα μπροστά μας – και τότε θα είναι αργά για δάκρυα.

Γιατί όταν κι εγώ ακόμη φτάνω να το σκέφτομαι, σημαίνει ότι κάτι στραβό, πολύ στραβό, συμβαίνει στο βασίλειο του Σύριζα…

Θέμης Δημητρακόπουλος
συγγραφέας-πολιτικός επιστήμονας
μέλος του Τμήματος Οικολογίας-Περιβάλλοντος και της ΟΜ Κηφισιάς Συριζα

Σχετικά με τον αρθρογράφο

deskatinews

Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.