ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4 θάνατοι παιδιών καταγράφηκαν φέτος από γρίπη τύπου Α’ ΚΥΠΡΟΣ

Γράφτηκε από deskatinews

Στην Εντατική του Μακάριου Νοσοκομείου νοσηλεύεται κοριτσάκι από τη Λάρνακα. Το παιδάκι νοσηλεύεται με γρίπη τύπου Α’. Το περιστατικό επιβεβαίωσε στο SigmaLive η Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών Ελισάβετ Κωνσταντίνου, η οποία ανέφερε ότι το παιδί μεταφέρθηκε από το Νοσοκομείο Λάρνακας στη Λευκωσία.

Η κατάστασή του παρακολουθείται από τους θεράποντες ιατρούς. Κληθείσα να απαντήσει για το αν αναμένουμε έξαρση του φαινομένου τις επόμενες μέρες, η κ.Κωνσταντίνου ανέφερε ότι αυτή την βδομάδα παρουσιάστηκε ύφεση στο φαινόμενο, σε αντίθεση με την περασμένη βδομάδα.

Το φαινόμενο θα καταγράψει περαιτέρω ύφεση, σημείωσε η κ.Κωνσταντίνου, αν βελτιωθούν και οι καιρικές συνθήκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν γίνεται λόγος για επιδημία, αλλά για έξαρση του φαινομένου.

Εξάλλου, 4 θάνατοι καταγράφηκαν φέτος από γρίπη τύπου Α’.

Η κ.Κωνσταντίνου τόνισε ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αναστατώνεται ο κόσμος και καλό θα ήταν να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη. Ευπαθείς ομάδες, όπως παιδιά και ηλικιωμένοι, αλλά και όλος ο κόσμος, θα πρέπει να ακολουθεί βασικούς κανόνες υγιεινής, όπως οι εμβολιασμοί, ο αερισμός των χώρων, η αποφυγή να βρισκόμαστε σε κλειστούς χώρους, να κάνουμε μια καλή διατροφή και αν έχουμε παιδιά άρρωστα, να αποφεύγουμε να τα στέλνουμε σχολείο.

Σχετικά με τον αρθρογράφο

deskatinews

Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.