ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Κασαπίδης: Ακατανόητη και αδικαιολόγητη απόφαση του Υπουργού Παιδείας να εξαιρέσει από τη διδακτέα ύλη Ιστορίας Γ΄ Λυκείου το Μακεδονικό Αγώνα

Γράφτηκε από deskatinews

Αυστηρή κριτική άσκησε στον υπουργό Παιδείας και την Κυβέρνηση συνολικά με κοινοβουλευτική του ερώτηση ο βουλευτής Κοζάνης Γ. Κασαπίδης, για την απόφαση να εξαιρεθεί από τη διδακτέα ύλη Ιστορίας Γ΄ Λυκείου ο Μακεδονικός Αγώνας.

Όπως τεκμηριώνει στο περιεχόμενο του ερωτήματος, είναι αδιανόητο σε μια περίοδο που ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός επικαλείται τη Συμφωνία των Πρεσπών με αναφορές αλυτρωτισμού, η ελληνική πολιτική ηγεσία να προβαίνει σε αυτή την ενέργεια.

Ακολουθεί το περιεχόμενο της ερώτησης:

                                        ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤOΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:     Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων

                                        κ. Κώστα Γαβρόγλου

ΘΕΜΑ: Ακατανόητη και αδικαιολόγητη  απόφαση του Υπουργού Παιδείας να εξαιρέσει από τη διδακτέα ύλη Ιστορίας Γ΄ Λυκείου το Μακεδονικό Αγώνα

Δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ της –επιεικώς – απερισκεψίας και της σκοπιμότητας στην απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να εξαιρέσει το Μακεδονικό Αγώνα από τη διδακτέα ύλη της Ιστορίας της Γ’ Λυκείου. Απόφαση που συνειρμικά παραπέμπει στους χειρισμούς της Κυβέρνησης στη συμφωνία των Πρεσπών και επιβεβαιώνει πανηγυρικά τους χειρότερους ισχυρισμούς.

Την ώρα που διανύουμε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για το μακεδονικό, με έκδηλη και έντονη τη δυσαρέσκεια από τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, προκλητική και εσκεμμένη μπορεί να χαρακτηριστεί  η έκδοση μιας τέτοιας απόφασης.

Την ίδια ώρα που η πολιτική ηγεσία της γείτονας χώρας εμμένει ακατάπαυστα στην εμπρηστική ρητορική της «μακεδονικής» γλώσσας και ταυτότητας είναι αδιανόητο και ακατανόητο να προβαίνει η ελληνική πλευρά σε αυτή την ενέργεια.

Ακόμη πιο ερειστική η αιτιολόγηση αυτής της απόφασης, ότι δηλαδή  θα κουραστούν οι μαθητές από την επανάληψη.

Σχετικά με τον αρθρογράφο

deskatinews

Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.