ΔΕΣΚΑΤΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για τις 27/11 προγραμματιζει η Τρ. Πειραιως το κλεισιμο του υποκαταστηματος της στη Δεσκατη

Γράφτηκε από deskatinews

Ταυτόχρονα με το κλεισιμο του αντιστοιχου στη Σιατιστα και του σχεδιου να κλεισουν 45 περιπου καταστηματα στην Ελλαδα.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών για το κλείσιμο των καταστημάτων της τράπεζας Πειραιώς. Παρακάτω δημοσιεύουμε την ανάρτηση του κ. Θόδωρου Γαλιατσάτου πρώην περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για τα καταστήματα της Ιθάκης και των Παξών. Σύμφωνα με πληροφορίες ακυρώθηκε το κλείσιμο του καταστήματος της Ιθάκης.

η Τράπεζα Πειραιώς στα πλαίσια εφαρμογής γενικότερης περιοριστικής πολιτικής προχωρεί στο κλείσιμο των υποκαταστημάτων της στην Δεσκατη και τη Σιατιστα

Έτσι, η Δεσκατη μένει με το υποκατάστημα της Εθνικής

 Να σημειωθεί πως η Πειραιώς διαθέτει το μεγαλύτερο εγχώριο δίκτυο, με 526 καταστήματα σε όλη την Επικράτεια, λόγω και της Αγροτικής.

Με στόχο την αποχώρηση 1.000 τραπεζοϋπαλλήλων τεθηκε σε ισχυ το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της τράπεζας Πειραιώς. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Σin» τα βασικά σημεία των κινήτρων οικειοθελούς αποχώρησης του προγράμματος είναι τα εξής:

Ηλικιακά 

  • Κάτω των 39 ετών, 20 μηνιαίοι μισθοί
  • 40-49 ετών, 30 μηνιαίοι μισθοί 
  • 50-55 ετών, 38 μηνιαίοι μισθοί 
  • Άνω των 56 ετών, 45 μηνιαίοι μισθοί 

Προϋπηρεσία 

Τα παραπάνω ποσά-πρόκειται για μικτούς μηνιαίους μισθούς- προσαυξάνονται βάσει του χρόνου προϋπηρεσίας ως εξής:

  • Για μέχρι 10 έτη, +8%
  • Για 11-20 έτη, +10%
  • Για 21 και πάνω έτη, +15%

Καταστήματα-τέκνα 

Το προσωπικό που εργάζεται στο δίκτυο καταστημάτων και σε συγκεκριμένες υπηρεσίες λαμβάνει 20% επιπλέον στα ποσά που προκύπτουν από τα παραπάνω κίνητρα βάσει της ηλικίας και της προϋπηρεσίας, για να αποχωρήσει. 

Αν δε, οι τραπεζοϋπάλληλοι εργάζονται σε ένα από τα 42 καταστήματα της Πειραιώς, που πρόκειται να κλείσουν έως τα τέλη Νοεμβρίουθα λάβουν 2 επιπλέον μηνιαίους μισθούςΔύο επιπλέον μισθοί προβλέπονται και για τους εργαζόμενους σε  περιφέρειες με πλεονάζον προσωπικό πχ Γρεβενά

Τέλος, ένας πρόσθετος μισθός προβλέπεται για κάθε τέκνο υπαλλήλου της Πειραιώς που θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου

Σχετικά με τον αρθρογράφο

deskatinews

Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.