ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Guillain-Barre: Τι ακριβώς είναι το σύνδρομο που παρουσίασε η νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα

Γράφτηκε από deskatinews

Το σύνδρομο Guillain-Barré εμφάνισε η νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας ύστερα από τη δεύτερη δόση του εμβολίου που έλαβε, κατά του Covid-19. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ, Γιαννακός ανέφερε πως η νοσηλεύτρια ήταν καλά στην υγεία της και έλαβε με επιτυχία την πρώτη δόση του εμβολίου, όμως λίγο μετά τη δεύτερη παρέλυσαν τα κάτω άκρα της.

Τι είναι το σύνδρομο Guillain-Barré

Το σύνδρομο Guillain-Barré είναι ένα σπάνιο νευρολογικό νόσημα στο οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται εναντίον των νεύρων, με αποτέλεσμα ο ασθενής να παρουσιάζει παράλυση και μούδιασμα – συνήθως στα χέρια και τα πόδια. Σε βαριές περιπτώσεις δεν λειτουργούν σωστά οι αναπνευστικοί μύες και χρειάζεται μηχανικός αερισμός σε Μονάδα εντατικής θεραπείας. Ωστόσο η ακριβής αιτία του παραμένει άγνωστη. Συχνά προηγείται μια λοίμωξη πχ του αναπνευστικού συστήματος. Η θεραπεία είναι φαρμακευτική και οι περισσότεροι ασθενείς αναρρώνουν σε ικανοποιητικό βαθμό.

Άλλοι παράγοντες που πυροδοτούν την εμφάνιση του συνδρόμου Guillain-Barré είναι οι χειρουργικές επεμβάσεις, λοίμωξη από HIV, νόσος του Hodgkin κ.ο.κ.

περισσοτερα

Guillain-Barre: Τι ακριβώς είναι το σύνδρομο που παρουσίασε η νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα

Σχετικά με τον αρθρογράφο

deskatinews

Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.