ΔΕΣΚΑΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΑ

Καραστέργιος Απαραδεκτη η προταση αυξησης ανταποδοτικων τελων

Γράφτηκε από deskatinews

Αναπομπή προϋπολογισμό του Δήμου Δεσκάτης – κατάθεση του εκ νέου και ψήφιση από την πλευρά της πλειοψηφουσας παραταξης ,υπέρογκων αυξήσεων ανταποδοτικών τελών.
Όπως είχαμε προβλέψει κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού τελικά η αποκεντρωμένη διοίκηση δεν ενέκρινε τον προϋπολογισμό του Δήμου Δεσκάτης ο οποίος συντάχτηκε κατά παράβαση της σχετικης ΚΥΑ. Στη συνέχεια όπως ήταν υποχρεωμένη η δημοτική αρχή ξανά έφερε προς ψήφιση τον προϋπολογισμό στην σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ.προτείνοντας υπέρογκες αυξήσεις ( της ταξης του 100%) των ανταποδοτικών τελών που αφορούν την ύδρευση και την αποχέτευση .
Η παράταξη μας θεωρεί απαράδεκτες αυτές τις αυξήσεις οι οποίες θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τους πολίτες εν μέσω της πανδημίας και της οικονομικής ύφεσης που βιώνουμε .Οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής της δημοτικής αρχής η οποία αντί να περιορίσει τις δαπάνες και να αναζητήσει πόρους μέσα από προτάσεις που είχαμε καταθέσει εγκαίρως και έργα τα οποία είχαν δρομολογηθεί κατέφυγε στην εύκολη λύση της φόρο είσπραξης .
Ο Προϋπολογισμός πιστεύουμε ότι όχι μόνο δεν έχει
αναπτυξιακή στόχευση αλλά και στο επίπεδο της απλής διαχείρισης δεν εξασφαλίζει μια βιώσιμη πορεια για το Δήμο μας και εξοντώνει τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Η πρακτικής Της δημοτικής αρχής να παίρνει προκαταβολές από την ΚΑΠ του επόμενου χρόνου ,μεταθέτοντας και όχι επιλύοντας το πρόβλημα οπως θα μπορούσε ,αποδείχθηκε λαθος . Θα μπορούσε αξιοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία και υλοποιώντας έργα εξοικονόμησης ενέργειας(net metering- ενεργειακή κοινότητα,inverter αντλιοστασίων , διόρθωση τετραγωνικών στη ΔΕΗ, λάμπες led, αλλαγή παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος ) να εξαλείψει τα ελλείμματα των ανταποδοτικών υπηρεσιών.
Ακόμη διαφωνούμε με την διάθεση κονδυλίων της ΣΑΤΑ για να πληρωθούν οφειλές των ανταποδοτικών υπηρεσιών, επειδή πιστεύουμε ότι αυτά τα κονδύλια πρέπει να προορίζονται αποκλειστικά για την κατασκευή Έργων που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Τέλος πιστεύουμε ότι τα ποσά οικονομικής ενίσχυσης λόγω κορονοϊού θα πρέπει να διατίθενται αποκλειστικά και μόνο για την επίλυση προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία.
Για τους λόγους αυτούς δεν εγκρίνουμε τον προϋπολογισμό του έτους 2021 και καλούμε την δημοτική αρχή να τον αναθεωρήσει .

Σχετικά με τον αρθρογράφο

deskatinews

Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.