ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πάροχοι ρεύματος 2019

Γράφτηκε από deskatinews

Σύντομα ο χώρος της ενέργειας στην Ελλάδα δεν θα θυμίζει σε τίποτα την κατάσταση των προηγούμενων δεκαετιών.
Το νέο για την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ πριν από δύο χρόνια έπεσε σαν «κεραυνός» στη χώρα καθώς κανείς μέχρι τότε δεν πίστευε ότι η ΔΕΗ θα ιδιωτικοποιηθεί.

Και όμως αυτή τη στιγμή έχει πωληθεί ήδη το 49% ενώ η ιδιωτικοποίηση θα φτάσει στο 87%.

Αν και η πρώτη προσπάθεια πώλησης των μονάδων απέβη άκαρπη αργά ή γρήγορα η πρώην δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού θα αλλάξει «πρόσωπο» και οι καταναλωτές θα πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα μιας νέας ΔΕΗ ενώ θα πρέπει να αποδεχθούν και κάποιες αλλαγές.

Μετά την απόσχιση των κλάδων Μεταφοράς και Διανομής, δημιουργήθηκαν δύο νέες εταιρείες, ο ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε.) και ο ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε.).

Η Ευρωπαϊκή Ένωση με συντονισμένες προσπάθειες προωθεί τη δημιουργία μιας ενιαίας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Οι στόχοι για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου οδηγούν στο μετασχηματισμό του ηλεκτρικού συστήματος ενώ η ΔΕΗ οφείλει να υπακούσει στη μνημονιακή δέσμευση για άνοιγμα της αγοράς ενέργειας και μείωση του μεριδίου της στο 50% μέχρι το 2020.
Αυτή τη στιγμή η ΔΕΗ κατέχει περίπου το 80% της λιανικής αγοράς και για να μειώθεί στο 50%, περίπου 500.000 ελληνικές οικογένειες και επιχειρήσεις θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στους 17 εναλλακτικούς προμηθευτές.

Αναμφισβήτητα, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού εμπιστεύεται πιο εύκολα κάποιον από τους τρεις ανεξάρτητους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας ( Protergia, Elpedison, ΗΡΩΝ).
Αξίζει να αναφερθεί πως ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, είναι ο Όμιλος Μυτιληναίου με την Protergia, καθώς κατέχει τέσσερα εργοστάσια παραγωγής με βασικό καύσιμο το φυσικό αέριο.
Προσπάθειες προσέγγισης γίνονται από όλες τις εταιρείες με τον κόσμο να αντιμετωπίζει επιφυλακτικά την τηλεφωνική και διαδικτυακή πώληση αλλά να είναι δεκτικός σε μια προσωπική επαφή που δεσμεύεται σε μια καλύτερη εξυπηρέτηση, χωρίς τα λεγόμενα «ψιλά γράμματα».

Επαγγελματίες και γνώστες του αντικειμένου επισκέπτονται επιχειρήσεις και νοικοκυριά ώστε να αξιολογήσουν ποιοι καταναλωτές δικαιούνται μειώσεις στα τιμολόγια τους.

Σχετικά με τον αρθρογράφο

deskatinews

Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.